Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy orianna jest aktualnie najmocniejszym pickiem na mida?

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, czy Orianna jest najmocniejszym pickiem na mida?

W półfinalach jak ogladalem fnatic z royal club to first pick i od razu orianna, nie pickowali fizza ani ahri tylko orianne. I tak sie zastanawiam, a jakie jest wasze zdanie?

Opublikowano

Nie jest może najmocniejszym pickiem ale jest dość łatwa ma tons of cc i oczywiście dobry dmg

moim zdaniem jak ogarniesz Ahri albo Gragas'a to spokojnie zniszczy Orianne

3kgaming.jpg

By: Lolled Girl

Zbieram [ + ]

Opublikowano

Moim zdaniem liczą się umiejętności a nie postać.

I jeśli umiesz grać na midzie to łatwo pokonasz przeciwnika grającego Orianna.

Opublikowano

Zdecydowanie tak - do tej pory myślałem że nic nie jest w stanie scounterować takiej Ahri a okazuje się, że dobrze zagrana Orianna potrafi zniszczyć nawet Ahri.

Polecam zacząć z doran ringiem na start - niszczy dupe.

hcm2mhQ.png

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Zdecydowanie tak - do tej pory myślałem że nic nie jest w stanie scounterować takiej Ahri a okazuje się, że dobrze zagrana Orianna potrafi zniszczyć nawet Ahri.

Polecam zacząć z doran ringiem na start - niszczy dupe.

hcm2mhQ.png

podaj lige

Opublikowano

Moim zdaniem liczą się umiejętności a nie postać.

I jeśli umiesz grać na midzie to łatwo pokonasz przeciwnika grającego Orianna.

Eh. Jesli kazdy inny przeciwnik jest gownem, to moze i tak, pragne zauwazyc ze nie wszyscy tutaj sa z brazu.

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

podaj lige

ma podaną w sygnie - plat 1

@ Topic :

Orianna to bardziej postać na late bo w early ma słabe dmg w porównaniu do takiego Zeda, który ją zje na combo (no chyba, że orianna ogarnie i ucieknie). Ona po prostu ma w chuj farmić jak Nasus i potem w late nakurwiać.. zwłaszcza ultem :D

Opublikowano

Siema, czy Orianna jest najmocniejszym pickiem na mida?

W półfinalach jak ogladalem fnatic z royal club to first pick i od razu orianna, nie pickowali fizza ani ahri tylko orianne. I tak sie zastanawiam, a jakie jest wasze zdanie?

Jest to świetny pick, jednak ocenia się ją w wielu aspektach.

Np na rankedy NIGDY nie będzie tak dobra jak na 5v5. Dlaczego? Ta postać wymaga dobrego ogaru od twoich sojuszników, a na soloQ nigdy nie wiesz, czy da ci idiote, czy dobrego gracza.

Mimo wszystko jest ona dobrym apc ze względu jej świetnie komponujących się z innymi ultem, który potrafi sam wygrać grę, uratować czyjeś życie, własne, zabić, zainicjować teamfight. Czyli ma ogromnie dużo zastosowań.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Eh. Jesli kazdy inny przeciwnik jest gownem, to moze i tak, pragne zauwazyc ze nie wszyscy tutaj sa z brazu.

Pragnę zauważyć, że to umiejętności wygrywają grę, nie champ.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Zdecydowanie jest to świetny pick. Tons of cc, łatwa farma, nie najgorsza na linii.

Bezpieczny pick z świetnym late, czego chcieć więcej?

Opublikowano

oriana niszczy w early ze wzgledu na pasywke bo na poczatku to zazwyczaj
harrashujesz hitami bo mana szybko sie konczy a oriana posiada wrecz
idealny pasyw do takiego typu gry. Ale np jak galem karthusem [Ja GOLD
I] z oriana [GOLD II] to nie miala szans wystarczy ze zrboilem dorana i
lezke i oriana mogla mi posiorpac a jak mialem blu to 0 szans nawet do
farmy nie mogla podejsc

Opublikowano

Wg. mnie tak, zaraz po niej ahri. Dobre aoe których ahri niestety nie ma (prócz q) I właśnie dlatego jest dla mnie lepsza. Co z tego jak zrobisz adc na como jak później możesz tylko bić q (ahri) orianą zrobisz adc na combo i jak trafisz we wszystkich to welcome to -50%hp all team biczys

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jest to strasznie mocna postać,do tego działa na korzyść teamu,równocześnie waląc potężny DMG,ale nie myślę,że jest najmocniejszym pickiem-ahri/fizz/lb jest też wiele innych OP champów.

Opublikowano

Bo ma wszystko czego jej trzeba, i można wo wykorzystać na wiele sposobów, bufa do ms, slowa, tarcze, stuna, duży dmg ze skili jak i z hitów, na dodatek nawet tarczą robi dmg, gdy kulka wraca do postaci. Sam gram nią często, bo jest naprawde op teraz. Od 4 lvl-a można zbierać wiedzmy i wilki puszując bardzo szybko lane, moj rekord to 260 farmy w 20 minut, do tego można "podczepić" kulkę do jakiegoś tanka w postaci tarczy, i on wchodząc w środek tf-a pozwoli nam na castowanie skili z bezpiecznej odległości ;]

Opublikowano

Jest to strasznie mocna postać,do tego działa na korzyść teamu,równocześnie waląc potężny DMG,ale nie myślę,że jest najmocniejszym pickiem-ahri/fizz/lb jest też wiele innych OP champów.

Kto Ci dał KidModeratora skoro uważasz że istnieją "op championy"...

Najmocniejszym? Wszystko zależy od teamu, Twojego jak i przeciwnego. Co do samej orianny, to uważam, że jest bardzo mocna.

Opublikowano

Kto Ci dał KidModeratora skoro uważasz że istnieją "op championy"...

Najmocniejszym? Wszystko zależy od teamu, Twojego jak i przeciwnego. Co do samej orianny, to uważam, że jest bardzo mocna.

Bo istnieją dzieciaku. Ahri, Fizz, Zed, Orianna OP w chuj, Heimer, Sion, Poppy, gówno.

Oriana jest dobra, Ahri zjada ją pod każdym względem, można ją pickować.

Zdajesz sobie sprawę, że mam zapisany ten obrazek na kompie? Usuwaj dalej, warna/bana mi nie dasz, bo to co robie pod niego nie podlega
12zuijh.png
Sygna usuwana już 4 razy, ciekawe przez kogo

Opublikowano

Jeśli coś ogarniasz nic nie jest gównem, Poppy niszczy late jeśli się nafeeduje, ciężko się nią nafeedować ale da się.

Tak samo nie ma kontr, jak mnie wkurwiały dzieciaki z bronzu które po picknięciu Tristany na Quinn chciały mnie reportować bo na jakiejś stronie-guru Quinn tę Tristanę kontruje.

Kontry są tylko ekstremalne (Malzahar-Fizz,Heimer-Syndra,Kassadin-papierowi ap,Vayne-Darius itp)

Jeśli wiesz jak coś cię kontruje i umiesz to ominąć o spokojnie możesz wygrać.

Opublikowano

Tylko, że są postacie które dobrze wpasowują się w teamcomp teamu, i słabiej, jeżeli przeciwnicy mają feednietego adc to raczej lepiej sie sprawdzi zed, któy go usunie i ucieknie, ale gdy nikt nie jest feedniety to w takim late game orianna ciska, jest to ogolnie mocna postac, dzieki jej zasiegu i AOE ( wszystkie skille AOE ) i dodatkowo ma ogromne dmge, jak ktoś pisał tam, fizz, leblanc(WUT?!), fizz zabije na combo i ucieknie, to jest jak zed, jak do kogos juz chcemy porownywac, zabije i ucieknie, oriannie na combo SAMEMU trudno będzie zabić, ale za to KAŻDEMU weźmie z 70% HP Jak wszyscy bd mieli full build ( nie mówię o tankach), a może, jak się jej poszczesci zabije

Opublikowano

Nie ma takiego czegos jak najmocniejszy pick na mida... Typowe myslenie brazow (czytaj bezmozgow) ktorzy mysla ze jak wezma postac ktora ktos kiedys zrobil pente, to ma pewna wygrana na linii. Wszystko zalezy od tego, jak znasz technike gry, i jakie umiejetnosci posiadasz, gdyz wybor postaci jest najmniej wazny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...